Як штучний інтелект бачить будинки мрії

Вже зараз ChatGPT стає повноцінним членом будь-якої команді .Ці тенденції не проходять повз нас, ми теж активно інтегруємо ШІ в роботу. Пробуємо, як це працює. Тому попросили його розповісти про будинки майбутнього. А ШI Midjourney намалював, як вони будуть виглядати.



Цікаво, що є реальна схожість із нашим Житловий комплекс Nebos'hill / Небосхил

Що думає ШІ про будівництво у недалекому майбутньому?

Розробка проєкту будинку майбутнього має бути спрямована на створення комфортного, безпечного та екологічного чистого простору. Ось деякі ключові аспекти :

✅ Енергоефективність: будинок майбутнього повинен бути максимально енергоефективним: збудованим із використанням матеріалів, які зберігають тепло і утримують прохолоду. Нові технології будуть допомагати зменшити витрати на опалення та кондиціонування повітря. Також варто розглянути можливість використання альтернативних джерел енергії: сонячні батареї і вітрогенератори.

✅ Безпека: будинок майбутнього повинен бути забезпечений усіма необхідними системами безпеки, такими як відеоспостереження, контроль доступу, автоматичні системи пожежогасіння та інші. Також варто розглянути можливість використання системи дистанційного керування, яка дозволить власникам будинку віддалено контролювати різні системи безпеки.

✅Екологічність: будинок майбутнього повинен бути екологічно чистим. Під час проєктування і будівництва будинку треба використовувати тільки екологічно чисті матеріали: бамбук, коноплі, дерево, скло і т.д.

✅Водооснащення: будинок має бути оснащений системами збору та очищення дощової води для використання в побуті та поливу рослин.

✅3D-друк: застосування 3D-друку буде набувати все більшої популярності у будівництві.

✅Автономні системи: будинки майбутнього будуть оснащені автономними системами, що дозволять їм функціонувати без підключення до централізованих комунікацій.

Усі ці характеристики, за думкою ШІ, є лише загальними тенденціями розвитку будівництва майбутнього. Читаючи це, ми розуміємо, що рухаємось у вірному напрямку.