​Популярність квартир з ремонтом наростає!

Незважаючи на війну і руйнування, які вона вже принесла і ще, на жаль, принесе, українці готові купувати квартири.


І, через бажання покупців жити тут і тепер, вектор на первинному ринку нерухомості змінився у бік квартир з ремонтом.

За оцінками експертів, попит на готові для проживання квартири зростав поступово на 15-20% з 2021 до кінця 2023 року.

📈До повномасштабної війни продаж квартир з ремонтом від забудовника становила близько третини від загального обсягу угод.

Зараз цифра сягає 45-50% продажів.

При цьому середня площа бажаних квартир знизилась приблизно на 15% і виросли вимоги до планувальних рішень девелоперів.

Чому так ?🤔

🛠По-перше, ремонт в новобудові - це дуже затратно.

Забудовники ж пропонують або чистове оздоблення квартири з підлогою, шпалерами, міжкімнатними дверима, електрикою і сантехнікою, або житлову площу одразу з кухнею і необхідними меблями у форматі “заїжджай і живи”.

🛠По-друге, це набагато швидше. Між отриманням ключів і документів на квартиру до заселення може бути пара днів, тоді як ремонтні роботи у перспективі займуть мінімум кілька місяців.

🛠І по-третє, багато хто з нас перестав витрачати час на ті процеси, які ми можемо “пропустити”. Хто зараз хоче витрачати час на ремонт, коли можна одразу насолоджуватись готовим житлом? 🤷‍♂️

І очікування, поки добудується квартира, а також первинний ремонт відносяться саме до таких справ.

Звісно, це додає забудовникам роботи, але і розширює варіантність пропозиції, а значить - і коло потенційних власників квадратних метрів у їхніх проєктах.

🔑 Вибір квартири з ремонтом - це швидко, зручно і практично. Тож, не дивно, що вони стають улюбленими серед українців! ✨

Доречі у нас в ДМ групп, а конкретніше в ЖК Небо теж є квартири з ремонтом, в форматі заїджай та живи! Якщо цікаво то пишіть нам) відділ продажу все покаже та розкаже.