Футуристичні споруди

У світі архітектури вже давно створюють такі футуристичні споруди. Кожна з них наповнена окремим смислом та філософією.


У світі архітектури вже давно створюють такі футуристичні споруди. Кожна з них наповнена окремим смислом та філософією. Але їх об'єднує зміна глобальної парадигми, що перевернула уявлення про майбутнє архітектури, зовсім по-іншому розставилися смислові акценти.

Якщо раніше культом архітекторів-футуристів була техніка та тотальний урбанізм, то зараз увага почала акцентуватися на самій людині та її місці в живій природі та механізованому світі.

Ось декілька прикладів нижче ➡


???? Soaring Gardens - це перший об’єкт із серії проектів «Neo Archaic».

Головна мета – переосмислити легендарні споруди стародавніх часів через сучасну перспективу. Потрібна була архітектура, яка викликала б образ Вавилонських висячих садів.

Створено комплекс складних пропорцій площею 172 гектари в центрі фінансового району Сінгапуру. За ідеєю проекту, «Сади» стануть всесвітнім центром вивчення ботаніки, де розмістяться науковий центр і музей-оранжерея.

Soaring Gardens стануть пам'яткою, та новим архітектурним символом міста. Насолоджуючись великою кількістю рослинності, кожен матиме можливість піднятися. Плаваючі частини з'єднані з хмарочосами таким чином, що люди можуть прямо з цих будівель відправитися на екскурсію по ботанічному саду. Тераси будуть озеленені.

????Загадкові будинки з дзеркал у Нью Йорку.


Загадкові будинки з дзеркал, які вражають незвичайною формою та дизайном.

Такий магічний матеріал, як скло, дозволяє будівлі жити подвійним життям, відображаючи атмосферу навколо, змінюючи колір неба і настрій міста. Кольори неба, що відбиваються на поверхні будівлі, передають глядачеві ніжну та багату колірну палітру.